+90 (532) 548 73 38

ÇATI TADİLAT

ÇATI TADİLAT

Çatı tadilat

Çatı, binaların  yağmur, kar, rüzgar, sıcak ve soğuktan koruyan, tamamlayıcı bir bölümüdür.Çatısız bir bina düşünülemez.

Çatı, biçimi ve yapısı binanın karşı karşıya kaldığı iç ve dış koşullar ile kullanıcı gereksinimlerinin optimizasyonunu sağlayacak şekilde tasarlanmalıdır. Tasarımcılar çatı verimliliğini sağlayabilmek için Sistem Açılım Seviyesi (SAS) bakış açısından, çatının açılım seviyesindeki düzeyini belirlemek ve bu SAS’a göre sistemin tasarımını etkileyen ve uyulması zorunlu üst sistem verileriyle tasarımcının elinde ki  seçilebilir nitelikli, alt sistem verilerinin sentezini yapmak zorundadır. Çatı, binanın bir alt sistemi olduğu için öncelikle SAS’ta açılım seviyesi belirlenmelidir. İlk etapta SAS’ta çatının konumu belirlenir. Çatıyı etkileyen ve zorunlu olarak uyulması gereken tasarım verileri çatı açılım seviyesinin üzerinde kalan sistemlerdir. 

Ülke, bölge ve şehir açılım seviyeleri coğrafi ve iklimsel özellikler yönünden nasıl bir çatı yapılması gerektiğini belirler.Bu veriler üzerinden çatı, tasarım stratejisi olarak uyulması zorunlu nitelikteki üst sistem tasarım verileri ile tasarımcının seçimine bağlı alt sistem verilerinin optimum karışımı olarak ifade edilebilmektedir.

 

     Yaşadığımız evin en önemli unsurlarından bir tanesi de çatıdır.Evin çatı bölümüne geçildiğinde   işinde profosyonel kişilerin  ellerinde,kaliteli malzemelerle yapılmış çatı ve izalasyonu  yaşadığımız evi dış etkenlerden korur ve enerji tasarrufu sağlar.

Çatı evin en dış çeperi olması sebebiyle dış etkenlerden daha çok etkilenir.Dolayısıyla her çatının belirli bir ömrü vardır.Özellikle eskimiş binaların çatıları yılların getirmiş olduğu yıpranmışlık ve dış etkenlerin vermiş olduğu zaralar sebebiyle yağmur ve kar suyu sızıntılarına maruz kalmaktadır.Bu  gerçekçilik tabiatıyla çatı onarımı ve tadilatı yapmayı gerektirmektedir.Yapılan tamir ve onarım evimizin çatısının ömrünün uzaması ve sızıntılardan korunmasını sağlar.

Çatı Onarımını Hangi Unsurlar Oluşturur?

*Binaların yapımından uzun yıllar geçmesi ve çatı yapımında kullanılan malzemelerin ömrünün dolmuş olması.

*Zamanla gelişen teknolojiden faydalanarak enerji tasarrufu yapma isteği.

*Her geçen zamanda değişen kötü hava şartlarına karşı önlem alma isteği.

*Yaşam alanımız her neresi ise ömrünün uzatılması.

*Yaşam alanı her neresi ise bu alanı daha efektif ve verimli kullanmak.

Maddeler halinde sıralamış olduğumuz yukardaki unsurlar hepsi evinizde,villanızda,yazlığınızda,iş yerinizde,fabrikada,okulda,daha kaliteli bir yaşam alanına sahip olmanız için gereklidir.Adf  Çelik  15 yıllık profosyonel ekibi ve tecrübesi ile,İstanbulun tüm ilçelerinde özellikle  bağdat caddesinde,çekmeköyde,maltepede ,Ümraniye,leventte,sarıyer,Kemerburgaz  ve  tüm çevre illerde   çatı sorunlarınıza çözüm üretir ve yaşam alanınızın ömrünü uzatır,kalitesini artırır.

Çatı Tadilatı Nasıl yapılır?

Çatı tadilatı yapılmadan önce baca dipleri, baca sıvaları, çatı iskeleti, su dereleri, tüm çatı elemanları adf  çelik profosyonel ekibi  tarafından en ufak ayrıntılara kadar dikkatli bir şekilde incelenmelidir. Çok fazla hasar almış, tadilat yapılsa da verim alınamayacak durumda olan çatıları onarmak yerine, doğru tespitler ile yeni bir çatı yapılması doğru  olacaktır.

- Kiremit Çatı Kaplamalarının Tadilatı : Kiremitlerin döşenebilmesi için çatıda merteklerin üzerine kiremit altı tahtası çakılması ve bu tahta kaplamaların üzerine de nitelikli bir su geçirmez bitümlü membran örtü serilmesi gerekir. Bu örtü kiremitlerden sızabilecek suyun aşağıya geçmesinin önüne geçmek için kullanılır. Çatı kiremitleri bir bir kontrol edilerek kırılan kiremitler yenisi ile değiştirilmelidir. Bakım ve kontrol ayaparken kiremitlere zarar vermeden üzerinde gezilmesine ayrıca dikkat etmek gerekir.

-Baca Diplerinin Tadilatı:  Baca dipleri bazı su geçirmez yalıtım malzemeleri ile su sızıntılarına karşı korunmaktadır. Yalıtım malzemeleri hava şartlarına bağlı olarak zamanla yıpranabilir. Belirli zamanlarda  baca dipleri kontrol edilerek yalıtım kabiliyetini yitirmiş veya yitirmek üzere olan malzemelerin yenisi ile değiştirilmesi gerekir.İstanbul da ve tüm ilçelerinde(sancaktepe çatı tadilat,çekmeköy çatı tadilat,Maltepe çatı dailat,ataşehir çatı tadilat) Çatı tadilat işlemleri Adf çelik Profosyonel ekibi tarafından kalite karentisi ile yapılmaktadır.

- Çatı İskeleti Tadilatı: Taşıyıcı unsurları tahta olan çatılarda dış etkenler nedeni ile zamanla çürüme, kırılma, esneme gibi hasarlar olabilir ve çatı sistemi kendisinden beklenen görevi tam olarak yerine getiremez.Bu ve benzeri hasarlar çatıların çökmesine bile neden olabilir.Hasarlı çatı iskeleti elemanlarının mutlaka yenisi ile değiştirilmesi zaruridir.

- Su Yalıtım Örtüsü : Yırtılma delinme veya yıpranmaya maruz kalmış olan su yalıtım örtüleri çatı yalıtım malzemeleri standardına uygun kaliteli yeni malzemeler ile değiştirilmelidir.

- Su Dereleri : Su dereleri su yalıtım membranı veya sürme esaslı çatı yalıtımı malzemeleri ile kaplanır. Yağmur mevsimleri öncesi Dereler gözden geçirilmeli yırtılan veya kalkmış membranlar yenisi ile değiştirilmelidir.

ADF Çelik tüm çatı tadilat işlerinize tecrübesi ve profosyonel bakış açısıyla çözüm ortağınız olacaktır.

 

Çatı onarımında nelere dikkat edilir?

 

- Çatı bakım,onarım,uygulamaların da kullanılan malzemeler özellikle CE belgeli, eğer yoksa TSE belgeli olmalıdır.

- Çatı yapımı ve yenilemesi işlerinde kullanılacak yalıtım malzemeleri veya kaplama malzemeleri, proje veya detaya göre kullanılmalı,eğer detay yok ise malzeme üreticilerinin teknik kılavuz ve broşürlerde tavsiye ettiği şekilde uygulama yapılmalıdır.

- Çatı yapımı uygulamasında çalışan personel kişisel koruyucu donanımlarını kullanmalı, malzeme ve yangın güvenliği sağlanmalıdır.Uygulamada şaloma kullanılacaksa çalışma bölgesinde mutlaka yangın tüpü bulundurulmalıdır.